24 Kasım 2012

Gezelim Keşfedelim #1

Geçenlerde şu postta bahsettiğimiz, Kadıköy'den Moda'ya doğru çıkarken keşfettiğimiz yerlerin bir kaçını gösterelim dedik. Bu fotoğraf bir fotokopicinin vitrini aslında, bu paperworkleri görünce biz de yapmalıyız dedik. Her adımda bir şeylerden ilham almak güzel bir duygu sırf bu yüzden bile yavaş yavaş ve sürekli etrafınıza bakarak gezmenizi tavsiye ederiz :) 
Bu arada elimizde bi' kaç figüre ait taslaklar var, paperworklerden yapmak isteyenler ulaşabilir :)




Mutant ufak figürler, t-shirtler,eğlenceli hediyeler, tincardlar, lomo kameralar ve hatta poloroid makineleri(filmleri de gayet ucuz 10'lu paketi 35 lira filandı, normalde 100-150 TLye satıyorlar) bulabileceğiniz bir mekan. Bu tarz dükkanlar aslında her köşe başında var, içlerine girip etrafı karıştırmaktan çekinmeyin çünkü Kadıköy'de nedense dükkan sahipleri aşırı derecede anlayışlı ve ilgili oluyorlar. Sadece dükkanları gezerken içeride uyuyan, gezinen kedilere basmamaya özen gösterin :)


Karmaşık ise adının aksine gayet düzenli bir dükkan, biz dükkanın girişindeki bu tablolara vurulduk ve ben hemen Selin'e gecikmiş bir ev hediyesi aldım bile. İçeride ise bir sürü değişik gözlük bulabilirsiniz. Hatta değişik tasarımlarına rağmen gayet de uygun fiyatlılar. 




Gerekli Şeyler de ise annelerimize göre ıvır zıvır ancak bize göre ise cidden gerekli şeyler var. Burada Star Wars'dan Marvel çizgi romanlarındakilere kadar her türlü karakterin figürlerine çok çok uçuk rakamlar olmadan ulaşılabilir. Benim favorim tabi ki Star Wars karakterleri, ancak vitrinde kıpkırmızı parlayan Iron Man büstüne de hayır diyemem :)



Dreamers Figure ise cidden bu figür koleksiyonerliği işine gönül vermiş insanlar için nimet. Ancak gönüllülük o kadar ucuz olmuyor :) Örnek vermek gerekirse benim de kalbimi çalan en öndeki Darth Vader'ın figürü 6.500 TL. Eh böyle olunca sadece vitrinden salyalarımızı akıtmakla yetiniyoruz. Görüşmek üzere Vader :(





Tabi ki Kadıköy'de sadece "ıvır zıvır" yok. Aynı zamanda eski sahaflarda benim tabirimle buram buram yaşanmışlık kokan kitapları, eski film afişlerini ve haritaları karıştırabilirsiniz..



Son ve en önemlisi olarak Kadıköy'ün bu mükemmel manzarasına karşı oturup hayal kurabilirsiniz :)






Mutlu Haftasonları!

Hiç yorum yok: